تابش: مشکل کمبود روغن طی هفته آینده رفع می شود

به گزارش وبلاگ به آبادی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با پیگیری اجرا شده مشکل کمبود روغن جامد طی هفته آینده رفع خواهد شد.

تابش: مشکل کمبود روغن طی هفته آینده رفع می شود

به گزارش گروه اقتصادی وبلاگ به آبادی، عباس تابش در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی اظهار کرد: در حال حاضر کالا های گروه یک که ارز دولتی می گیرند، مشمول قیمت گذاری تثبیتی و باقی کالا ها مشمول ضابطه معین قیمت ها هستند.

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان گفت: قیمت گذاری از سوی این سازمان به این صورت است که انجمن ها و تشکل های تولید کننده هر محصول، پیشنهادشان را به وزارت جهاد کشاورزی می دهند و این وزارتخانه پس از جمع بندی پیشنهاد خود را به سازمان حمایت و سازمان مزبور پس از کارشناسی پیشنهاد آن را برای تصویب به ستاد تنظیم بازار کشور ارائه می دهد.

تابش اضافه نمود: با وجود پیگیری سازمان حمایت و وجود دام زنده به عنوان یکی از تولیدات کشاورزی که از ارز 4200 تومانی استفاده می کند و به صورت قانونی باید قیمت گذاری شود، هنوز وزارت جهاد کشاورزی به سازمان حمایت قیمت پیشنهادی را ارائه نداده است و قیمتی که برای دام زنده یا لاشه در استان های مختلف گذاشته می شود قیمت مصوب نیست بلکه قیمت عرف است.

وی ادامه داد: بازرسان نیز باید به 2 شکل به مساله نظارت بر قیمت ها ورود پیدا کنند، نخست اینکه در صورتی که احساس کردند قیمت درج شده روی کالا با ضوابط قیمتی مغایر است وارد اقدام شوند یا اینکه اگر مورد، شاکی خصوصی داشت قیمت را با ضوابط مورد بررسی قرار دهند.

معاون وزیر صمت در خصوص تخلف برخی از فروشگاه های زنجیره ای مبنی بر درج تخفیفات غیرواقعی برای کالا ها گفت: آخرین تصمیم ما برای اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای این است که کلمه تخفیف به کلی باید از این مراکز حذف شود و فقط 2 قیمت روی کالا و قیمت فروش، در نظر گرفته شود که قیمت فروش حداکثر می تواند برابر با قیمت روی کالا باشد لذا وجود قیمت بالاتر روی کالا، تخلف محرز است.

تابش همچنین استان خراسان رضوی را بعد از استان های البرز و قزوین، دارنده رتبه سوم کشور در شاخص های بازرسی و نظارت گفت.

جهش تولید با بهره وری و کم کردن بوروکراسی ها محقق می شود

وی ادامه داد: جهش تولید با بهره وری و کم کردن بوروکراسی ها و افزایش ضریب تولید از سوی تولیدکنندگان محقق می شود، اما اگر تولیدکننده ای میزان تولید و دستمزد خود را کم کند و انتظار حمایت بابت قرار دریافت در سال جهش تولید را داشته باشد باید سازمان های نظارتی مانند سازمان استاندارد به لحاظ اندازه دریافت مقیاس تولید وارد عمل شود.

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان گفت: این سازمان همه تکالیف سامانه ای خود را به انجام رسانیده است که از جمله این سامانه ها سامانه جامع تجارت، سیمبا، قیمت، خدمات پس از فروش و جامع انبار ها است.

تابش اضافه نمود: صاحبان همه انبار ها ملزم به ثبت انبار در سامانه جامع انبار ها هستند در غیر این صورت کالای آن ها قاچاق محسوب می شود.

وی درباره صادرات کالا ها از کشور نیز گفت: اولویت باید تأمین نیاز شهروندان باشد و بعد مازاد کالا ها از کشور صادر شود، اما سایرین منتظر ما نمی مانند لذا باید از ابزار تعرفه و عوارض برای کنترل این بخش استفاده کرد که در این خصوص برای کالا هایی مانند شیرخشک و شکر تصمیماتی گرفته شده است.

تابش یکی از عوارض شیوع کرونا را حذف برگزاری نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا در کل کشور ذکر و خاطرنشان کرد: در این خصوص اتاق اصناف پیشنهاد استفاده از واحد های منتخب صنفی برای عرضه کالا های مورد نظر را داده که پیشنهاد خوبی است.

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در خصوص تأمین روغن در کشور گفت: کمی مشکل در تأمین روغن جامد و نیمه جامد وجود دارد، اما در تأمین روغن مایع هیچ مسئله ای نیست.

تابش اضافه نمود: یکی از دلایل کم شدن میزان روغن جامد و نیمه جامد در کشور افزایش استفاده از آن در شیرینی سازی به دلیل نزدیکی به ایام عید نوروز است که با تصمیمات اتخاذ شده در طول هفته آینده مشکل روغن حل خواهد شد.

وی با اشاره به مشکل طولانی شدن فرآیند رسیدگی به تخلفات اقتصادی در تعزیرات ادامه داد: در آخرین نشست با مسؤولان مربوطه مقرر شد به جای اینکه مأمور تعزیرات در گشت های مشترک حضور یابد، همان وقت را برای رسیدگی به پرونده ها بگذارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص افزایش اختیارات کارگروه تنظیم بازار استان ها گفت: داشتن اختیار زمانی مثمرثمر است که استان ها از آن استفاده کنند همان طور که به استان ها به میزان 10 درصد از قیمت گذاری مرغ اختیار داده شد، اما از آن به نحو مطلوب استفاده نشد.

تابش اضافه نمود: در تنظیم بازار منطقه ای تلاش شده است که کشور به 6 منطقه تقسیم و خراسان رضوی معین 6 استان همجوارش شود، سیاست های ملی توسط خراسان رضوی برای این 6 استان همجوار در هماهنگی هم اجرا خواهد شد و این 6 استان با موضوع خراسان رضوی در کنار مدیریت بازار، ورود و خروج کالا را هم انجام می دهند.

وی همچنین در خصوص اختصاص سهمیه روغن خام کارخانه های سایر استان ها برای تأمین روغن خراسان رضوی قول مساعدت داد.

سامانه توزیع کالا های اساسی به کل خراسان رضوی تسری می یابد

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی هم در این نشست گفت: سامانه ای توسط اتاق اصناف مشهد برای توزیع کالا های اساسی طرح تنظیم بازار طراحی و در مشهد راه اندازی شده است و تلاش می شود تا انتها سال به سایر شهرستان های استان تسری یابد.

مرتضی اشرفی اضافه نمود: راه اندازی این سامانه باعث شده است که نظارت خوبی بر توزیع این کالا ها و جلوگیری از تخلفات انجام گیرد.

وی با اشاره به احتمال استمرار شیوع کرونا تا یک سال دیگر در کشور ادامه داد: به نظر می رسد فرهنگ توسعه فروشگاه های مجازی و الکترونیکی کردن فروش در سطح جامعه باید افزایش یابد و بستر آن فراهم شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به نزدیک شدن ایام انتهای سال و لزوم حساسیت بیشتر نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی باید تدابیری اتخاذ شود که هم بازاریان مجبور به تعطیلی واحد های خود نشوند و هم مردم به کالا های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.

اشرفی با اشاره به مصرف 400 تن گوشت مرغ در دوران اوج مصرف روزانه خراسان رضوی اضافه نمود: روز گذشته 210 هزار قطعه کشتار مرغ انجام شده که نیاز استان را برآورده کرده است، اما کمبود آن در بازار احساس می شود و این ناشی از خروج گوشت مرغ از استان است.

وی ادامه داد: قیمت گوشت مرغ در خراسان رضوی از میانگین قیمت آن در کل کشور پایین تر است از این رو تولید مازاد گوشت مرغ در استان باید از این استان خارج شود، اما نظارت بیشتر بر این بخش از سوی استان های دریافت کننده ضروری است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی همچنین خواستار معین معیار معین برای قیمت گذاری برخی اقلام مانند گوشت قرمز در کشور به منظور نظارت بهتر برای کنترل قیمت آن شد.

اشرفی همچنین پیشنهاد داد که یک نهاد دولتی مانند سازمان پشتیبانی امور دام توزیع نهاده دامی را برای بخش مرغداران برعهده گیرد تا بتوان بر تولید گوشت مرغ نظارت بهتری کرد.

معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست پیشنهادات و درخواست های اعضای کارگروه تنظیم بازار استان را به رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت.

علی غفوری مقدم گفت: پیشنهاد می شود امکان استفاده از ظرفیت و توانمندی فعالان اقتصادی استان در حوزه واردات و تأمین کالا های گروه یک مانند نهاده های دامی و روغن خام فراهم شود.

وی افزایش اختیارات کارگروه تنظیم بازار استان در حوزه تخصیص و توزیع سهمیه های ابلاغی بخش های مختلف خانوار، صنف و صنعت را پیشنهاد داد.

غفوری مقدم گفت: افزایش سهم خراسان رضوی با توجه به جمعیت ساکن، زائر، مهاجر و واحد های صنفی و صنعتی در تخصیص کالا های بخش های مختلف، تأمین روغن سهم خانوار استان از محل تولیدات واحد های داخل استان با توجه به مسائل جذب از سایر کارخانه ها و توجه به جایگاه و نقش انجمن ها و تشکل های استانی در جذب سهمیه های تخصیصی به استان ضروری است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "تابش: مشکل کمبود روغن طی هفته آینده رفع می شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تابش: مشکل کمبود روغن طی هفته آینده رفع می شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید