پرطرفدار ترین گوشی های تاشو نوستالژیک
به گزارش وبلاگ به آبادی، زمانی که نخستین گوشی های هوشمند حقیقی در اواسط دهه 2000 پدیدار شدند، گوشی های تاشو هم تاج و تخت خود را از دست دادند. اما برای مدت زمان زیادی-از اواخر دهه 90 تا اوایل دهه 2000، این نوع گوشی ها هواداران پروپاقرص زیادی داشتند. گوشی های تاشو ظاهر جذابی داشتند و باز کردن آن برای پاسخ دادن به یک تماس، احساس خوبی را به کاربر منتقل می کرد.
امروزه بسیاری از افراد از گوشی های تاشو به عنوان محصولات سالخورده یاد می نمایند اما همچنان برای بسیاری از کاربران، این گجت ها گوشی های کلاسیک و نوستالژیک محسوب می شوند. در این مطلب، ما به 9 گوشی تاشو نوستالژیک نگاهی می اندازیم که عمدتا در آمریکا هواداران زیادی داشتند و به همین دلیل شاید گوشی تاشو مورد علاقه شما در این فهرست نباشد. ضمناً باید خاطرنشان کنیم که این فهرست بدون ترتیب خاصی است.
موتورولا RAZR
اگر سن شما از یک حدی بیشتر باشد، به احتمال زیاد این گوشی جذاب و خاطره انگیز که در سال 2004 معرفی گردید، به خاطر دارید. طراحی آن حتی برای امروز هم جذاب محسوب می شود. برخلاف کیبورد گوشی های دیگر که از خود نور ساطع می کردند، کیبورد این گوشی مسطح بود و در تاریکی نور زیبا و جذابی را منتشر می کرد.
اگرچه این گوشی در ابتدا قیمت بالایی داشت، اما کاهش قیمت آن یک سال بعد از عرضه، باعث شد که این گوشی به دستان تعداد زیادی از کاربران راه پیدا کند. ترکیب طراحی جذاب و قیمت مناسب، منجر به فروش قابل توجه مدل های مختلف این گوشی شد. گوشی اصلی که RAZR V3 نام دارد، با وجود اینکه قیمت بالایی داشت، اما 130 میلیون عدد از آن به فروش رفت و در آن دوران به پرفروش ترین گوشی تبدیل شد.
موتورولا Razr؛ به باریکی تیغ!
موتورولا V300
در حوالی سال 2004، بسیاری از کاربران به خرید موتورولا RAZR روی آوردند اما در این میان، تعداد زیادی از افراد که توان پرداخت چنین مبلغی را نداشتند یا می خواستند یکی دیگر از گوشی های تاشو را خریداری نمایند، موتورولا V300-یا دیگر مدل های متنوع آن را-انتخاب کردند. ظاهر این گوشی به هیچ عنوان به جذابیت RAZR نمی رسد اما با توجه به قیمت پایینی که داشت، توانست مشتریان زیادی را جلب کند.
باید اذعان کنیم که بدنه پلاستیکی این گوشی توانست بسیاری از کاربران را راضی نگه دارد. این گوشی تقریباً از تمام امکانات ابتدایی بهره می برد. از دوربین 03 مگاپیکسلی VGA گرفته تا تعبیه نمایشگر آبی رنگ در بیرون بدنه. فروش موتورولا V300 اگرچه به خوبی مشهورترین محصولات این شرکت نبود، اما قیمت پایین و امکانات نسبتاً خوب آن باعث شد که به گوشی مورد علاقه کاربران زیادی بدل شود.
ال جی VX-6000
ال جی با همکاری اپراتور ورایزون در اواسط دهه 2000، گوشی ال جی VX-6000 را عرضه کرد. بخشی از محبوبیت آن به این موضوع برمی شود که این اولین گوشی دوربین دار عرضه شده توسط اپراتور مخابراتی مذکور بود. در آن دوران کمتر گوشی هوشمندی از دوربین بهره می برد و کاربران به لطف دوربین 0.3 مگاپیکسلی آن، علاوه بر مکالمه، می توانستند از مناظر موردنظر خود عکس برداری نمایند. حتی پشت این گوشی یک آینه وجود داشت تا کاربران برای عکس سلفی از آن استفاده نمایند.
یکی دیگر از ویژگی های جذاب این گوشی، نمایشگر خارجی OEL آن بود. ال جی برخلاف دیگر گوشی های تاشو از نمایشگر خارجی LCD استفاده نکرد. کیفیت این نمایشگر بالا بود و اطلاعاتی مانند قدرت سیگنال، ظرفیت باتری، شماره تماس گیرنده و دیگر موارد را نمایش می داد. روی هم رفته این گوشی نقش مهمی در افزایش شهرت ال جی در زمینه گوشی ها ایفا کرد.
سانیو SCP-5300
گوشی های تاشو از جمله نخستین گوشی های مجهز به دوربین بودند. در آمریکا، گوشی سانیو SCP-5300 که توسط اپراتور مخابراتی Sprint عرضه شد، به عنوان اولین گوشی تجاری مجهز به دوربین به حساب می آید و به همین خاطر در این کشور هواداران پروپاقرص زیادی پیدا کرد. کاربران با خرید این گوشی، دیگر نیازی به حمل دوربین جداگانه نداشتند و می توانند با این گجت جمع وجور، عکس برداری نمایند. اگرچه طراحی آن ظرافتی نداشت، اما به دلیل بهره گیری از قابلیت عکس برداری، کاربران این ضعف را به راحتی نادیده می گرفتند. شهرت این گوشی به حدی زیاد بود که بعضی از کاربران صرفاً برای استفاده از آن، حاضر بودند اپراتور مخابراتی خود را تعویض نمایند.
سامسونگ SGH-X426
تسلط فعلی سامسونگ بر بازار گوشی ها، یک شبه به دست نیامده است و این شرکت سال های زیادی در این بازار فعالیت نموده و محصولات پیروز و ناپیروز زیادی را عرضه نموده است. اما در اوایل دهه 2000، سامسونگ در زمینه گوشی ها در برابر شرکت های مهمی مانند موتورولا، نوکیا و سونی اریکسون حرف چندانی برای گفتن نداشت. در حوالی سال 2004، این شرکت با عرضه گوشی تاشو SGH-X426 توانست توجه کاربران زیادی را جلب کند. این گجت از جمله گوشی های تاشو پایین رده بود که فقط از امکانات ضروری بهره می برد.
در همان دوران، دیگر گوشی های تاشو جذابیت بسیار بیشتری نسبت به این گوشی داشتند اما قیمت پایین آن و ظاهر نقره ای این گوشی توانست مشتریان را تا حدی به خود جلب کند. X246 از جمله گوشی هایی بود که به سامسونگ یاری کرد بیش از پیش برند خود را در زمینه گوشی ها در آمریکا تثبیت کند.
اولین گوشی های مجهز به ویژگی های خاص
اریکسون T28
در دهه 90، شرکت های سازنده گوشی ها توجه چندانی به طراحی آن ها نشان نمی دادند و به همین خاطر بدنه های حجیم و نه چندان جالبی داشتند. با این حال، در سال 1999 اریکسون با معرفی T28 رویکرد دیگری را در قبال طراحی اتخاذ کرد. این گوشی تاشو در زمان خود، باریک ترین و سبک ترین گوشی محسوب می شد ولی به دلیل قیمت بالایی داشت، افراد خاصی از آن استفاده می کردند.
برخلاف دیگر گوشی های تاشو این فهرست که محبوبیت زیادی داشتند، این محصول مورد توجه افراد فعال در زمینه تجارت و کسب وکار نهاده شد. این محصول، اولین گوشی ای بود که امکان تعویض آنتن آن وجود داشت و واجد باتری لیتیوم پلیمری بود.
موتورولا V60
قبل از تعبیه نمایشگرهای رنگی در گوشی ها، در سال 2002 موتورولا V60 توانست در سرتاسر دنیا توجه طیف وسیعی از کاربران را جلب کند. این گوشی از بدنه فلزی بهره می برد و به لطف بهره گیری از نرم افزار مناسب و دیگر ویژگی های جذاب، در برابر دیگر گوشی های تاشو حرف بیشتری برای گفتن داشت. همچنین از آنجایی که موتورولا می خواست این گوشی را به صورت گسترده در سرتاسر دنیا عرضه کند، این گجت از سه تکنولوژی ارتباطی GSM، TDMA و CDMA پشتیبانی می کرد.
با عرضه V60، موتورولا نشان داد که توجه ویژه ای به مقوله طراحی نشان داده است. همچنین در بین گوشی های تاشو، کاربران زیادی ترجیح دادند این گوشی را خریداری نمایند و از آن بهره ببرند. در آن دوران، روزبه روز به محبوبیت گوشی های تاشو افزوده می شد و موتورولا با عرضه این گوشی، پیروز شد طراحی کلی آن ها را ارتقا ببخشد.
موتورولا MicroTac
در سال 1989، تنوع چندانی در زمینه گوشی ها دیده نمی شد و در چنین وضعیتی، موتورولا MicroTac روانه بازار شد. موتورولا با عرضه این گوشی، کاربران را با مفهوم گوشی های تاشو آشنا کرد و پیش از آن، گوشی ها از بدنه های یک دست و حجیمی بهره می بردند که از آن ها تحت عنوان گوشی های آجری یاد می شد.
علاوه بر تاشو بودن گوشی مذکور، در بین رقبا کوچک ترین و سبک ترین هم بود. تمام این قابلیت ها باعث شد افرادی که توانایی اقتصادی کافی برای خرید گوشی و سرویس های مربوط به آن را داشتند، به سمت MicroTac جذب بشوند. به لطف محبوبیت آن، موتورولا مدل های مختلفی از این گوشی را روانه بازار کرد و با این کار، به محبوبیت گوشی های تاشو افزوده شد.
موتورولا StarTAC
در نهایت باید به کلاسیک ترین گوشی موجود در این فهرست یعنی موتورولا StarTAC بپردازیم. گوشی که در هنگام عرضه در سال 1996، توانست طراحی گوشی ها را متحول کند. اگرچه ظاهر و جذابیت آن به پای RAZR نمی رسد، اما در اواسط دهه 90، طراحی جذاب این گوشی هواداران زیادی پیدا کرد. در آن دوران، StarTAC کوچک ترین و سبک ترین گوشی به حساب می آمد و علاوه بر امکان تماس، برای ارسال و دریافت پیامک هم مورد استفاده قرار می گرفت.
یکی دیگر از نکات قابل توجه در خصوص این گوشی این است که به دست افراد معمولی راه پیدا کرد. پیش از این، عمدتا ثروتمندان و طبقات بالای جامعه از گوشی استفاده می کردند ولی موتورولا با عرضه StarTAC پیروز شد چنین گجتی را به دست افراد معمولی برساند. به همین خاطر، این گوشی در آن دوران در سرتاسر دنیا در دست افراد زیادی دیده می شد.
پرفروش ترین گوشی های دنیا در تمام دوران
منبع: Phone Arena
منبع: دیجیکالا مگ