روغن هسته انگور بخوریم یا نخوریم؟

به گزارش وبلاگ به آبادی، روغن هسته انگور از جمله روغن های جدیدی است که در بازار ایران وارد شده و از این جهت که حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است، به روغن زیتون شباهت زیادی دارد.از سوی دیگر، روغن هسته انگور ماده ای به نام رزوراترول دارد که یکی از پلی فنول های بسیار قوی و با اهمیت در رژیم غذایی است و می تواند از بسیاری بیماری ها از جمله بیماری های چشمی، قلبی، کلیه و دیابت پیشگیری کند.

روغن هسته انگور بخوریم یا نخوریم؟

روغن هسته انگور بخوریم یا نخوریم؟

نویسنده:دکتر سیدرضا راست منش*

روغن هسته انگور از جمله روغن های جدیدی است که در بازار ایران وارد شده و از این جهت که حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است، به روغن زیتون شباهت زیادی دارد.

از سوی دیگر، روغن هسته انگور ماده ای به نام رزوراترول دارد که یکی از پلی فنول های بسیار قوی و با اهمیت در رژیم غذایی است و می تواند از بسیاری بیماری ها از جمله بیماری های چشمی، قلبی، کلیه و دیابت پیشگیری کند.

نکته ای که مهم است و باید به آن توجه کرد، آن است که روغن هسته انگور یا هر روغن دیگری را هر چقدر هم که مفید باشد نباید به طور کامل جایگزین سایر روغن ها کرد. در تغذیه همواره باید تعادل و توازن را مورد توجه قرار داد. وقتی مصرف روغن های جامد را کم می کنیم، می توانیم از روغن های مایع مثل روغن زیتون، آفتابگردان و هسته انگور استفاده کنیم. اما نباید روغن های مصرفی ما فقط روغن هسته انگور باشد. از آنجا که رزوراترول به حرارت حساس است، نباید روغن هسته انگور را به قصد پخت و پز حرارت دهیم. حتی اگر روی بسته بندی این روغن نوشته شده باشد: مقاوم به حرارت، نباید از آن برای پخت و پز استفاده کرد زیرا در این صورت مواد مفید داخل روغن از بین می فرایند. بهتر است از این روغن به عنوان روغن سالاد در غذاهایی که حرارت نمی بینند، استفاده گردد. طبیعتا خواصی که در روغن هسته انگور وجود دارد و با مصرف آن به بدن می رسد، با جویدن هسته انگور هم به بدن خواهد رسید. منتها این از جمله مواردی است که نمی توان همواره روی آن حساب کرد.

بعضی افراد ممکن است به علت تنبلی روده شان، خراش مری یا حتی به خاطر طعم گس خود این محصول، تمایلی به مصرف آن نداشته باشند اما اگر این مسائل وجود نداشته باشد، مصرف هسته انگور راهی برای ورود رزوراترول به بدن است و مصرف روغنش نیز از مصرف خود هسته انگور راحت تر است.

پی نوشت ها:

* متخصص تغذیه، عضو هیات علمی دانشگاه لوم پزشکی شهید بهشتی

منبع:www.salamat.comمنبع: راسخون

به "روغن هسته انگور بخوریم یا نخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روغن هسته انگور بخوریم یا نخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید