وزیر ارتباطات: اپراتورها خواهان افزایش قیمت اینترنت تا هر گیگابایت 40 هزار تومان هستند
به گزارش وبلاگ به آبادی، وزیر ارتباطات می گوید اپراتورها به این افزایش قیمت فعلی و تغییر بسته ها و حذف بسته های پرمصرف قانع نیستند و خواهان افزایش قیمت اینترنت تا سقف تعرفه های مصوب در سال 1395 هستند.
عیسی زارع پور از امکان استعلام شرایط فیبرکشی منزل با کدپستی در آینده ای نزدیک گفت و شرط پذیرش افزایش قیمت ها در اینترنت ثابت و موبایل را 2 برابر شدن سرعت اینترنت و پوشش سراسری شبکه 4G تا سه سال آینده عنوان کرد.
شب گذشته، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات در برنامه تلویزیونی صف اول حضور یافته و درباره اقدامات وزارت خانه اش طی 6 ماه گذشته، صحبت های مفصلی انجام داد. از جمله درباره پروژه 20 میلیون پورت فیبر نوری، افزایش قیمت اینترنت، شبکه ملی اطلاعات و مباحث دیگر، نظرات خود را گفتند.
شرط و شروط افزایش قیمت اینترنت از زبان وزیر ارتباطات
از مهم ترین صحبت های وزیر ارتباطات در این گفت وگو، بحث پیرامون افزایش قیمت اینترنت بود. به گفته عیسی زارع پور، افزایش قیمت اینترنت فعلی در چارچوب مصوبه قدیمی کمیسیون تنظیم مقررات بوده است در حالی که اپراتورها خواهان افزایش قیمت تا سقف تعرفه مصوبه سال 1395 هستند.
همان طور که همه خوب می دانیم؛ قیمت هر گیگابایت اینترنت موبایل برای سیم کارت دائمی در این مصوبه 40 هزار تومان و برای سیم کارت اعتباری 60 هزار تومان معین شده است.
البته، زارع پور می گوید که وزارت ارتباطات با این تقاضای اپراتورها مخالفت شده است. او می گوید اصولا وزارت ارتباطات با هرگونه افزایش قیمت اینترنتی که به افزایش کیفیت و سرعت منجر نشود؛ مخالف است:
ما در پی افزایش سود اپراتورها نیستیم. از آن ها توجیهات برای افزیش قیمت و برنامه برای توسعه و افزایش کیفیت خواسته ایم. اگر موارد مطرح شده از سوی اپراتورها معقول باشد، با اعمال قیمت نو موافقت خواهیم کرد مشروط بر اینکه فشار زیادی به مردم وارد نشود.
وزیر ارتباطات در این برنامه، شروط وزارت خانه اش برای دادن مجوز افزایش قیمت را خاطرنشان کرد و گفت پوشش سراسری و 100 درصدی شبکه موبایل 4G و رسیدن به پوشش 10 درصدی 5G به همراه افزایش 2 برابری سرعت، شروطی هستند که به ازای افزایش قیمت اینترنت از اپراتورها خواستند و آن ها باید برای انجامشان تعهد بدهند.
به زودی رهگیری شرایط فیبرکشی منزل با کد پستی
عیسی زارع پور دوباره به پروژه 20 میلیون پورت فیبرنوری در سه سال و نیم اشاره کردند و آن را تنها نسخه شفابخش ارتباطات ثابت دانستند. وزیر ارتباطات ضمن تشریح برنامه های این وزارت خانه برای توسعه فیبر نوری مانند تهیه بسته حمایتی برای ترغیب بازیگران و اپراتورها در لایه دسترسی یا تخصیص 5 درصد از محل درآمدهای دولت بابت اپراتورها را به توسعه پورت فیبر نوری، خاطرنشان کردند که برای تحقق پروژه 20 میلیون پورت فیبرنوری به 3 میلیون کیلومتر فیبر نوری نیاز است.
زارع پور می گوید تا یکی دو ماه دیگر، اپراتورها پای کار پروژه اینترنت فیبر نوری آمده و برای توسعه فیبر نوری در کشور همکاری می کنند تا این پروژه سرعت بیشتری بگیرد. مردم نیز می توانند با مراجعه به وب سایت iranfttx.ir و وارد کردن کدپستی خود، از شرایط و زمان فیبرکشی محله شان باخبر شوند.
زارع پور اشاره کردند فعلا 1.4 میلیون پورت نوری در کشور راه اندازی شده است که حدود 1 میلیون و 200 هزار پورت مربوط به FTTH و 200 الی 300 هزار پورت مربوط به VDSL است.
او درباره سرعت پورت های فیبر نوری نیز می گوید:
تا به امروز 28 جلسه در خصوص شبکه ملی اطلاعات تشکیل شده است. اکنون میانگین سرعت اینترنت ثابت و سیار در حدود چند 10 مگابیت بر ثانیه است و ما در پی سرعت چند 100 مگابیتی در شبکه بر بستر شبکه ملی اطلاعات هستیم. حتی گفته ایم که 10 درصد پورت های فیبر نوری باید یک گیگابیت باشد.
وزیر ارتباطات در این گفت وگو به موانع توسعه فیبر نیز اشاره کردند و گفتند که شرکت ها و اپراتورها با موانعی از سمت دستگاه های اجرایی مانند شهرداری ها، وزارت نیرو و… روبه رو هستند که باید این موانع برطرف شود.
منبع: شبکه چی