آب شرب یزد را تامین می کنیم

به گزارش وبلاگ به آبادی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با تاکید بر لزوم تدوین سند توسعه استانی یزد در راستای مدیریت منابع آبی و توسعه، گفت: به هر قیمتی آب شرب یزد را تامین می کنیم اما مدیریت سایر بخش ها بر عهده مسئولین استان است.

آب شرب یزد را تامین می کنیم

به گزارش وبلاگ به آبادی ، قاسم تقی زاده خامسی در کمیته تخصصی آب که با حضور مسئولین استانی برگزار گردید، اظهار کرد: شاید نتوان صد در صد این موضوع را تایید کرد اما اتفاقاتی که اخیرا در جهان و کشور اتفاق افتاده است نشان می دهد به سمت تغییر اقلیم پیش می رویم.

وی اضافه نمود: این موضوع به گونه ای است که سال 97 خشک ترین سال ایران در 50 سال اخیر بود و بالعکس سال 98 تر ترین سال بود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بر اهمیت تغییر اقلیم تاکید نمود و گفت: باید به تغییر اقلیم نگاهی ویژه داشت و با برای آن برنامه ریزی کرد.

وی در ادامه به وضعیت آبی کشور پرداخت و اعلام کرد: حدود 130 میلیارد مترمکعب کسری مخزن آب در کشور داریم.

خامسی توضیح داد: 7درصد آب کشور در بخش شرب، 3درصد در صنعت و 90 درصد نیز در بخش کشاورزی استفاده می گردد.

وی گفت: شرایط به گونه ای است که نمی توان برای سهمیه استان ها را افزایش داد و در چنین شرایطی باید مسئولین یزدی باید براساس موجودی منابع آبی خود یک سند توسعه تدوین نمایند.

این مسئول با بیان این که نمی توان به امید انتقال آب برنامه ریزی کرد، ابراز کرد: در حال حاضر موضوع توزیع عادلانه آب مطرح است و از طرف دیگر هم نمی توان از آب انتقالی برای مصارف شرب و کشاورزی استفاده کرد.

وی بر کاهش میزان مصرف آب در بخش کشاورزی تاکید نمود و گفت: استفاده از آب در بخش کشاورزی در شرایط کنونی اصلا مناسب نیست به ویژه برای یزد و لازم است مردم یزد از کشاورزی فاصله گرفته و به صنعت روی آورند.

خامسی با اشاره به عدم موفقیت استان یزد در بخش کشاورزی، اظهار کرد: بنابراین اصرار برای ادامه این راه بی فایده است.

وی اعلام کرد: بنابراین اگر مسئولین استان می خواهند مانع مهاجرت شوند، اشتغال صورت گیرد و آینده تامین گردد باید در شوراهای برنامه ریزی سند توسعه حول محور آب تدوین نمایند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به این که حلقه مفقوده آب در کشور موضوع مصرف است، گفت: کنترل روی مصرف نیست و مصرف نماینده متوجه نیست این آب چقدر هزینه دارد.

وی توضیح داد: پیشنهاد می کنم یزد روی برای بخش کشاورزی چاره ای بجویید و منتظر مرکز نباشید، توصیه من برای استان یزد قطعا صنعت است.

خامسی اضافه نمود: یزد هیچگونه مسئله ای برای آب آشامیدنی ندارد و ما آب شرب مردم یزد را باید تامین می کنیم و به هر قیمتی تامین می کنیم.

وی گفت: بنابراین ما آب شرب را تامین می کنیم اما مدیریت سایر بخش ها برعهده مسئولین استان است.

سید ابوالفضل موسوی بیوکی نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی هم با بیان این که مدیران استانی یزد باید از این پس برمحور طرح آمایش سرزمین صحبت نمایند، یادآور شد: برنامه ها باید منطبق بر سند آمایش ارائه گردد.

وی با اشاره به این که مسئله اصلی استان آب است و همه تصمیمات اساسی استان بر محور محدودیت های آب است، توضیح داد: یزد استانی کاملا صنعتی است و دومین استان معدنی کشور است به گونه ای که در زمینه فراوری ثروت برای کشور در هشت گروه اول واقع شده است بنابراین باید محدودیت های آبی رفع گردد.

موسوی اظهار کرد: انتظار مردم یزد این است که حداقل 100 میلیون متر مکعب آب آشامیدنی تامین گردد و در این زمینه کمبودی نباشد که وظیفه حاکمیتی است.

وی گفت: این درحالی است که حاکمیت رفتار متقابلی با یزدی ها ندارد و نتیجه این می گردد که به راحتی ثروت یزد و معادن آن را در استان دیگری می برند و چندین هزار نفر شغل خود را از دست می دهند و ما تنها می توانیم بگوییم چون آب نداریم ببرید.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با بیان این که باید ظرفیت ها و مرز تاب آوری مردم یزد باید در نظر گرفته گردد، اضافه نمود: ما بیشتر از تعادل و عدالت چیزی نمی خواهیم و اگر این عدالت برقرار گردد، قطعا مردم یزد چیزی نمی خواهند.

محمدمهدی جوادیان زاده مدیر عامل آب منطقه ای یزد نیز با بیان این که کمیته تخصصی آب به صورت تخصصی مباحث را آنالیز می نمایند، اظهار کرد: خروجی این کارگروه تا کنون 51 درصد مصوبات در بخش شرب بوده است، اضافه نمود: همچنین 4درصد فرهنگسازی، 8 درصد پساب، 16 درصد کشاورزی و 7 درصد صنعت بوده است که تاکنون این موضوعات به نتایج خوبی هم رسیده است.

وی در مورد سیمای منابع و مصارف آب استان گفت: 19 دشت استان یزد زیرنظر آب منطقه ای است که از این تعداد 16 دشت ممنوعه یا بحرانی هستند و 3 دشت نیزآزاد هستند که به حدی آب شور است که قابل بهره برداری نیستند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای یزد با بیان این که میانگین میزان بارندگی استان یزد حدود 90 میلی متر است، توضیح داد: این میزان جزء پایین ترین بارندگی ها در کشور است و در 10 سال اخیر هم یزد در دوره های خشک قرار داشته است، به گونه ای که منابع آب یزد به شدت تضعیف شده است.

وی اعلام کرد: وضعیت رواناب های استان هم در این سال ها به شدت بد شده است و حدود 45میلیون متر مکعب میزان رواناب ها است که از سال 87 تا کنون هیچگاه میزان رواناب ها از حد متوسط نتوانسته تجاوز کند که دلیل اصلی آن تغییر الگوی بارش ها از برف به باران است.

جوادیان زاده با بیان این که وضعیت تخلیه کل آب های زیرزمینی هم شیب کاهشی دارد که یک بخش آن به دلیل برنامه های تعادل بخشی بوده اما بخش بزرگ آن به دلیل قهر طبیعت بوده که اجازه نداده مثل گذشته بتوانیم برداشت کنیم و این شیب منفی را داریم که زنگ خطر بزرگی است، اظهار کرد: قهر طبیعت باعث شده 240 میلیون مترمکعب کسری مخزن در سال های مختلف در استان داشته باشیم که سالیانه 45 سانتی متر سطح آب های زیرزمینی را دردشت های استان پایین می برد.

وی با اشاره به این که یزد از نظر آب تجدید پذیر از آخر دومین استان کشور است، اعلام کرد: آنالیز آمارها نشان می دهد یزد هم آب تجدید پذیر خوبی ندارد و هم کسری مخزن دارد که بسیار نگران نماینده است و از این نظررتبه هفتم کشور را دارا است.

این مسئول در سرانجام با بیان این که مدیریت مصرف منابع آبی نقش چشمگیری بر جبران کسری منابع آب دارد، اعلام کرد: اجرای طرح خاموشی زمستانه چاه ها یکی از اقدامات موثر در این زمینه بوده که با نصب کنتورهای هوشمند به جای خاموشی چاه ها منابع آبی به صورت صددرصد مدیریت می گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "آب شرب یزد را تامین می کنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آب شرب یزد را تامین می کنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید