تومور های خوش خیم غیرسرطانی پوستی چیست؟

به گزارش وبلاگ به آبادی، یک متخصص پوست گفت: نروفیبروماتوز بیماری تومور های خوش خیم غیر سرطانی است که در جهت اعصاب رشد می کند و موجب بروز مشکلاتی در پوست و استخوان ها می شود.

تومور های خوش خیم غیرسرطانی پوستی چیست؟

رویا گستری متخصص پوست در گفت وگو با خبرنگار ، درباره نوروفیبروماتوز اظهار کرد: یک بیماری ژنتیکی است که تومور های خوش خیم غیرسرطانی در جهت اعصاب رشد می کنند و این رشد موجب بروز مشکلاتی در پوست و استخوان ها می شود.

وی در ادامه گفت: شدت این بیماری در مبتلایان متفاوت بوده و طیف گسترده ای دارد. در برخی بیماران علائم بیماری بسیار خفیف و در برخی دیگر شدید است.

گستری اضافه نمود: تومور های خوش خیم نوروفیبروماتوز را نوروفیبروم می نامند. این تومور ها در پوست یا زیر پوست لمس می شوند و به تدریج بزرگ می شوند و به بافت های حیاتی بدن فشار وارد می کنند. نوروفیبروم ها معمولا در بچگی تا سن 10 سالگی خود را نشان داده و در نوجوانان در دوره بلوغ نمایان می شوند.

گستری متخصص پوست درباره علائم نروفیبروز گفت: معمولا اولین علائم این بیماری به صورت بروز لکه های پوستی قهوه ای رنگ است. این لکه ها درد یا خارش و مسئله ای برای بیمار ایجاد نمی کنند و در هر جایی از بدن ممکن است دیده شوند. نوروفیبروم ها در 5-3 درصد موارد احتمال سرطانی شدن دارند و نیمی از بیماران مبتلا به نوروفیبروماتوز اختلالاتی در یادگیری دارند.

وی درباره نشانه های این نوع بیماری اضافه نمود: در این بیماران نازکی یا رشد بیش از اندازه استخوان ها و اسکولیوز دیده می شود.

متخصص پوست درباره نوع نروفیبروماتوز گفت: این بیماری معمولا همراه با تومور های عصب شنوایی است و شیوع آن از هر 25 هزار تولد در یکی وجود خواهد داشت. تومور های عصب شنوایی در این بیماری موجب کری، اختلالات تعادل، زنگ زدن گوش، سردرد و احساس ضعف در صورت می شود.

وی گفت:خصوصیات اصلی نوروفیبروماتوز وجود لکه های شیرقهوه ای وکک مک (نقاط پیگمانته بر روی پوست که براثر تجمع ملانین به وجود می آید) در زیر بغل و اینگوینال و هامارتوم قرنیه و نوروفیبروم های متعدد پوستی و کاهش سطح آموزشی بیماران می باشد.

گستری اضافه نمود:تغییرات بدخیمی سارکوماتوز در نوروفیبروماتوز حدود 2 تا 15 درصد می باشد. بزرگ شدن سریع ضایعه اولیه یا دردناک شدن آن و خونریزی داخل ضایعه مطرح کننده تغییرات بدخیمی در بدن است.

متخصص پوست درباره درمان این نوع بیماری متذکر شد:درمانی قطعی برای این بیماری وجود ندارد، ولی در صورت لزوم (بخصوص به دلایل زیبایی یا فشار بر نواحی حساس) جراحی و برداشتن برخی غده ها در برخی افراد می تواند مؤثر باشد، اما ضایعات ممکن است عود کنند.

گستری گفت: برای بیماران مشاوره ژنتیکی پیشنهاد شده و توصیه می شود برای بررسی بالینی هر 6 ماه یک بار جهت نظارت بر هر شرایطی که با نوروفیبروماتوزیس همراهی دارد مراجعه کنند. در نوروفیبروماتوز نوع دو، با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته تشخیصی می توان تومور های کوچک حتی با ابعاد میلیمتری را شناسایی نمود و به این صورت درمان زود هنگام را آغاز نمود.

وی متذکر شد:برداشتن تومور ها به طور کامل از طریق جراحی انتخابی بوده و ممکن است موجب از دست دادن شنوایی در بیمار شود.

سایر روش ها در درمان نوروفیبروماتوز شامل برداشتن نسبی تومور و سپس رادیوتراپی است. اگرچنانچه رشد تومور ها سریع نباشد بهتر آن است که بیمار را فقط تحت نظر قرار دهیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "تومور های خوش خیم غیرسرطانی پوستی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تومور های خوش خیم غیرسرطانی پوستی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید