سلامت مردم بازیچه دست رئیس دولت، چه خبر از چرخش همزمان چرخ های اقتصاد و سانتریفیوژها؟

به گزارش وبلاگ به آبادی، تصمیم های کرونایی دولت روحانی مردم را دچار سرگیجه نموده است و بسیاری از کارشناسان از دولت می خواهند مصوبات سلامت را کارشناسی انجام دهد تا به عاقبت چرخ فراوری دچار نشود.

سلامت مردم بازیچه دست رئیس دولت، چه خبر از چرخش همزمان چرخ های اقتصاد و سانتریفیوژها؟

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری وبلاگ به آبادی، رئیس جمهور در جلسه آخر هیئت دولت گفته بود که سلامت مردم، اولویت نخست کشور به شمار می رود اما اشتغال، فراوری و کسب و کار در سالی که به نام جهش فراوری نام گذاری شده نیز باید مد نظر قرار گیرد. این صحبت های رئیس جمهور مردم را به یاد وعده های او در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 می اندازد که گفته بود چرخ سانتریفیوژ باید بچرخد ولی چرخ فراوری هم باید بچرخد، اما این حرف های او در زمان کرونا دوباره برداشت جدیدی را رقم زده است.

ویروس کوئید 19 یا همان کرونا دنیا را درگیر خودش نموده است. این ویروس در ایران از 30 بهمن 1398 توسط وزارت بهداشت اعلام رسمی شد، به همین دلیل از همان ابتدای انتشار ویروس کرونا بعضی از کارشناسان حوزه بهداشت و بعضی دیگر از سیاستمداران عقیده داشتند باید کشور و بعضی از استان های کشور شیوع ویروس کرونا قرنطینه شوند.

اما بعضی ناهماهنگی ها و خوشبینی های مدیران دولتی در سطح بالا به خصوص رئیس جمهور سبب شد که تعطیلی کشور به تاخیر بیفتد. روحانی در 6 اسفند 98 در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت از روز شنبه کار و فعالیت در کشور باید به جریان داشته باشد. این حرف های رئیس جمهور سبب شد انتقادهای بسیار زیادی به او شود به طوری که بعضی از کارشناسان تصمیم گیری رئیس جمهور در قبال ویروس کرونا را مورد نقد جدی قرار دادند.

حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که روز سه شنبه 6 اسفند 98 برگزار گردید، گفت: از شنبه همه چیز به روال عادی بازمی شود. این اظهارات خونسردانه و خوشبینانه دولت در حالی مطرح شد که چند روز بعد، وزیر بهداشت، همان شنبه ای را که قرار بود شروع روال عادی کشور باشد شروع اوج شیوع گسترده بیماری و هفته ای سخت توصیف کرد.

بسیاری از کارشناسان عقیده داشتند که باید کشور قرنطینه شود یا حداقل مقررات سختگیرانه ای برای مقابله با انتشار و شیوع ویروس کرونا در کشور انجام گیرد، از جمله مقررات تعطیلی بعضی مراکز مالی، تجاری، مدارس و دانشگاه ها.

اما تمام این حرف ها توسط کارشناسان با حرف های روحانی به سنگ خورد. رئیس جمهور در 25 اسفند در جلسه مشترک ستاد مالی دولت و نمایندگان مالی با رد این خواسته ها گفت ما چیزی به نام قرنطینه نداریم، امروز، ایام نوروز به بعد و قبل همه باید در سر کسب و کار خود قرار بگیرند.

طرحی که قرار بود در اولین روز از آخرین هفته سال به اجرا درآید. اما در همان روز شنبه (24 اسفند) حسن روحانی صراحتا مخالفت خود را با ایجاد محدودیت های شدید نشان داد و گفت که دولت قصد ندارد محدودیت های گسترده برای مردم ایجاد کند.دیرهنگام بودن این تصمیم و تاثیرات نامطلوب آن، موجب اعتراض بسیاری از مقامات و همچنین کارشناسان شد.

به نظر می رسد بعد از این تعلل ها توسط دولتمردان در هماهنگی برای مقابله با جنگ کرونایی بود که رهبر معظم انقلاب در حکمی تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی را صادر کردند و از این قرارگاه خواستند در ذیل ستاد ملی مبارزه با کرونا تمام ظرفیت های خود را برای خدمت رسانی بیشتر به مردم انجام دهند.

در همین مورد 22 اسفند سال 98 بود که سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس قرارگاه بهداشتی درمانی امام رضا گفت فرایند خلوت کردن خیابان ها و بعضی مسائل سختگیرانه برای ایجاد ظرفیت بهتر برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا انجام خواهد گرفت.

بالاخره در اواخر اسفند ماه سال قبل بود که ستاد ملی کرونا تصمیم گرفت تمام مدارس، دانشگاه ها و مراکز تجاری اداری و اماکن متبرکه مذهبی را تعطیل کرد. رهبر معظم انقلاب هم که همیشه در روز اول عید در مشهد حاضر می شدند، در پیغامی گفتند، سال جاری به مشهد نمی فرایند.

بعد از این تصمیم ها و ایجاد ظرفیت های بزرگ توسط قرارگاه بهداشتی و درمانی و ستاد ملی کرونا میزان تلفات و مبتلایان به کرونا در کشور کمی کنترل شد. اما دوباره بعد از سرانجام تعطیلات، ترافیک در شهر و خیابان ها مسئولان را دچار نگرانی کرد.

در همین رابطه بود علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران تاکید نمود کاهش فوتی ها نباید دوباره کشور را دچار تصمیم اشتباه بکند و فرایند بازگشایی مراکز تجاری و صنعتی سریع اتفاق بیفتد. سعید نمکی وزیر بهداشت و رئیس ستاد ملی مبارزه هم در نامه ای خطاب به حسن روحانی، تصمیم وزارت صنعت برای بازگشایی کسب و کارها را خطرناک توصیف کرد.

از طرف دیگر نامه سعید نمکی به رئیس جمهور درباره نبود یک تصمیم واحد برای در دولت برای مقابله با کرونا این شائبه را پیش از پیش عنوان نمود که همبستگی و انسجام کافی برای مقابله با کرونا در کشور توسط دولت وجود ندارد.

رئیس جمهور در ستاد ملی مبارزه با کرونا در هفدهم فروردین گفت ما هیچ اختلاف نظری در وزارتخانه های دولت نداریم. او نقشه راه فعالیت های کسب و کار در روزهای آینده را نیز گفت که از بیست و سوم فروردین در تمام استان ها کسب و کارهای کم خطر با پروتکل بهداشتی کار خود را شروع می نمایند و از 30 فروردین فعالیت ها در استان تهران نیز شروع خواهد شد و ترددها تا 30 فروردین ممنوع بوده و مدارس و دانشگاه ها تا اوایل اردیبهشت تعطیل است. به نظر می رسد فرایند تصمیم گیری در دولت بین رئیس جمهور و وزرای دولت اختلافات زیادی دارد و این موضوع ها مردم را پیش از پیش سردرگم و از تصمیمات دولت عصبانی نموده است.

از سوی دیگر بعضی کارشناسان معتقدند فرایند بازگشایی بدون کارشناسی مراکز صنعتی، تجاری، مدارس و دانشگاه ها می تواند دوباره به فرایند رشد شیوع ویروس کرونا در کشور یاری می نماید. همانطور که در ایتالیا این کار صورت گرفت. در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در ایتالیا مردم بیشتر با این بیماری شوخی می کردند و مرگ بر اثر ابتلا به کرونا را سخره گرفتند، اما بعد از اینکه چندین هزار نفر در ایتالیا جان خود را از دست دادن شهرها به حالت قرنطینه کامل درآمد و دیگر مردم از خانه های خود بیرون نیامدند. اتفاقی که نباید در ایران رخ دهد.

همین هشدارها بود که سخنگوی وزارت بهداشت را به واکنش واداشت. او گفت که با بازگشت مردم به شهر و شروع به کار مشاغل باید منتظر افزایش آمار مبتلایان و قربانیان کرونا باشیم. به نظر می رسد با این تصمیم های عجیب رئیس جمهور همگی به یاد جمله او درباره چرخیدن فراوری کشور در سال 92 میفتند. وعده ای که از نظر مردم هیچ وقت در این هفت سال محقق نشد و چرخ فراوری کشور نچرخید. حالا مردم با هر سلیقه ای در مجموع خواهان سلامت برای خود در زمان فعلی هستند.

انتهای پیغام/4082/

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا

به "سلامت مردم بازیچه دست رئیس دولت، چه خبر از چرخش همزمان چرخ های اقتصاد و سانتریفیوژها؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سلامت مردم بازیچه دست رئیس دولت، چه خبر از چرخش همزمان چرخ های اقتصاد و سانتریفیوژها؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید