با دلایل گریه نوزاد و راه های رمزگشایی کردنش آشنا شوید

به گزارش وبلاگ به آبادی، دلایل گریه نوزاد الزاما نشانه بیماری یا مشکل خاصی نیست. اما آنچه تمام مادران و پدران را نگران می نماید آن است که نمی توانند گریه نوزادشان را تفسیر نمایند. از آنجایی که نوزادان قادر به بیان کلمات برای بیان خواسته یا مشکلشان نیستند، آشنایی با دلایلی که نوزاد گریه می نماید به شما این امکان را می دهد تا بهتر و با اعتماد به نفس بیشتری بتوانید فرزندتان را آرام کنید.

با دلایل گریه نوزاد و راه های رمزگشایی کردنش آشنا شوید

دلایل گریه کردن نوزادان فراوان است. آن ها گریه می نمایند تا احساس گرسنگی، درد، ترس، احتیاجشان به خواب، تعویض پوشک و بسیاری احتیاجهای دیگرشان را ابراز نمایند. در حقیقت گریه نوزاد زبانی است که او برای برقراری ارتباط با دیگران از آن استفاده می نماید.

اما شما چگونه متوجه قصد نوزادتان از گریه اش می شوید؟ این دقیقا موضوعی است که پاسخش را در این مقاله می توانید جستجو کنید.

آنچه باید از گریه نوزاد بدانید

تا زمانی که کودکتان بتواند حرف بزند، برای مطرح کردن احتیاجهایش گریه می نماید. این گریه از بدو تولد و همزمان با به جهان آمدن نوزاد آغاز می گردد. در دو تا سه هفتگی بعد از تولد فرایند رو به رشد دارد.

در فاصله شش تا هشت هفتگی به اوج خود می رسد ولی بعد از آن فرایندی کاهشی را پیش می گیرد تا جایی که به طور طبیعی در حدود چهار ماهگی به پایین ترین سطح خود خواهد رسید. اما آنچه که بر عهده والدین است شناخت و درک احتیاجهای نوزاد است که سبب گریه او می گردد.

دلایل گریه نوزاد چه می تواند باشد؟

دلیل اول گریه نوزاد: من گرسنه هستم

گرسنگی اولین احتمالی است که هر پدر و مادری وقتی نوزادش آغاز به گریه می نماید، به آن فکر می نماید. ولی گریه کردن به دلیل گرسنگی با علائم دیگری همراه است. البته گرسنگی تنها یکی از دلایل گریه نوزاد است.

به گریه های او خوب گوش کنید. گریه کم توان مانند: نق نق کردن، ریتمیک و تکراری همراه با حرکات مکیدن، خوردن انگشت شصت و برگرداندن سر به سمت شما وقتی دستتان را به گونه اش می کشید، واکنش های ناشی از گرسنگی نوزادان هستند. کافی است به او شیر دهید تا آرام گردد.

البته تغذیه نوزاد با شیر مادر هم اصول خودش را دارد که بهتر است با اصول تغذیه نوزادتان با شیر مادر حتما آشنا شوید تا چیزی را از قلم نیندازید.

دلیل دوم گریه نوزاد: من خسته هستم

نوزادان به 16 ساعت خواب در شبانه روز احتیاج دارند. آنها زود خسته می شوند و احتیاج دارند هر زمانی که احساس خستگی کردند، بخوابند و اگر شما متوجه این موضوع نشوید، آغاز به گریه می نماید. به خصوص وقتی که بیش از حد خسته باشند. گریه هایی که کم کم شدت می گیرد همراه با خمیازه، مالیدن چشم و گوش به وضوح بیان می نماید که نوزادتان احتیاج به خوابیدن دارد.

دلیل سوم گریه نوزاد: پوشکم را کثیف نموده ام

نوزادان با گریه کردن به شما خبر می دهند که ضروری است پوشک شان را عوض کنید. وقتی نوزاد گریه می نماید، اول از همه نگاهی به پوشکش بیندازید.

دلیل چهارم گریه نوزاد: حوصله ام سر رفته است

این نوع گریه نوزاد به محض آغاز شدن تبدیل به جیغ و داد می گردد و سپس، حالت خشمگین به خود می گیرد که به این معناست که چرا من را نادیده می گیرید، چرا با من بازی نمی کنید؟ چرا من را نوازش نمی کنید؟ یکی از برترین راه چاره ها برای این که به نوزادتان بگویید به فکر او هستید، ماساژ نوزاد است که اتفاقا علاوه بر ایجاد حس بازی و تفریح در نوزاد، به سلامتی اش هم یاری می نماید.

دلیل پنجم گریه نوزاد: احساس امنیت نمی کنم

شاید متوجه شده باشید که هنگامی که نوزادتان را در آغوش می گیرید و قدم می زنید، گریه های او قطع می گردد. نوزادان احتیاج به نوازش زیادی دارند. آن ها دوست دارند والدین شان را ببینند، صدای آن ها را بشنوند و به ضربان قلب شان گوش دهند و گاهی برای بیان این درخواست شان از گریه استفاده می نمایند. آن ها در آغوش والدین شان احساس امنیت می نمایند.

مروری بر دلایل گریه نوزاد و رمزگشایی آن ها

دلیل ششم گریه نوزاد: من دل درد دارم

گاهی دل درد یکی از دلایل گریه کردن نوزاد شماست. عوامل ایجاد دل درد در نوزادان می تواند زیاد باشد که در بسیاری از موارد به دلیل کولیک و گاز روده است. این گریه ها حداقل سه ساعت در روز، سه روز در هفته و سه هفته پشت هم اتفاق می افتد. دلایل کولیک نه به واضح است و نه درمان معینی دارد، اما می توانید از روش های مختلفی برای تسکین درد نوزادتان و کاهش گریه هایش بهره ببرید.

گاز روده هم بچه ها را به گریه می اندازد. گاهی آزاد کردن باد، درد ناشی از این گاز را کاهش می دهد و گریه نوزاد قطع می گردد.

دلیل هفتم گریه نوزاد: من باید آروغ بزنم

نوزادان هنگام مکیدن شیر هوای زیادی همراه شیر می بلعند. این هوا اگر آزاد نگردد سبب ناراحتی نوزاد و گریه او می گردد. یک آروغ حسابی، حال نوزاد را جا می آورد و گریه های او را قطع می نماید. همواره بعد از خوردن شیر به نوزادتان فرصت بدهید تا آروغ بزند و بلافاصله او را نخوابانید.

دلیل هشتم گریه نوزاد: من احساس سرما یا گرما می کنم

اگر نوزادتان احساس سرما یا گرما داشته باشد، آغاز به گریه می نماید. مثلا وقتی در حال تعویض پوشکش هستید و با دستمال مرطوب تمیزش می کنید، ممکن است احساس سرما کند و با گریه اعتراضش را نشان دهد. علاوه بر این از گرمای بیش از اندازه هم شاکی می شوند.

دلیل نهم گریه نوزاد: من راحت نیستم

ممکن است تار مویی محکم دور انگشت نوزادتان پیچیده شده باشد و گردش خون را با مشکل روبرو کند. نوزادان در این شرایط به دلیل درد گریه می نمایند. گاهی حتی پیش می آید که تار مویی در پوشک نوزاد پسرتان دور آلت تناسلیش بپیچد و سبب درد و گریه او گردد. حتی پیش می آید که برچسب لباس یا حتی جنس لباس نوزاد سبب ناراحتی او و گریه های بی امانش گردد.

دلیل دهم گریه نوزاد: دندان درد دارم

تصور کنید کشیدن دندان چه اندازه درد دارد، برای نوزادان هم درآوردن دندان تازه به همان اندازه دردناک است. پس به نوزادتان حق بدهید که هنگام در آوردن دندان از شدت درد گریه کند. برای اینکه مطمئن شوید دلیل گریه او دندان درآوردن است، با انگشت به آرامی لثه های او را لمس کنید. اولین دندان ها نوزادان معمولا بین چهار تا هفت ماهگی در می آیند. از ابزارهایی که به این منظور هستند، بهره ببرید تا التهاب لثه نوزاد کاهش پیدا کند.

دلیل یازدهم گریه نوزاد: دندان درد دارم من بیمار هستم

گریه های نرم و ضعیف نوزاد که انرژی همیشگی را ندارد می تواند دلیل بیماری نوزاد باشد. در این شرایط سایر علائم را چک کنید. تب، اسهال، یبوست، استفراغ و هر چیز غیرعادی دیگر می تواند نشان دهد کودکتان بیمار است. در صورت لزوم با پزشک معالج کودکتان حتما تماس بگیرید.

رمزگشایی از دلایل گریه کردن نوزادان

دلایل گریه های نوزاد را رمزگشایی کنید

آنالیز محققان نشان داده است که پنج صدای اصلی قبل از گریه نوزاد تفاوت بین گریه های مختلف نوزادان را معین می نماید که می توانید احتیاجهای اصلی آن ها را رمزگشایی کند. در واقع از نظر محققان، دلایل گریه نوزاد باعث ایجاد صداهای متفاوتی در حنجره آن ها می گردد.

  • نه (Neh): گرسنگی
  • اه (Eh): آروغ
  • ایر(Eairh): باد شکم
  • هه (Heh): احساس ناراحتی (گرما، سرما، رطوبت)
  • اوه (Owh): خستگی و خواب آلودگی

پس کافی است هنگام گریه نوزاد با دقت به صدای گریه او گوش کنید تا معنای گریه نوزادتان را بفهمید.

چگونه گریه های نوزاد را تسکین دهید؟

دلایل مختلفی برای گریه های نوزادان مطرح می گردد. تشخیص دلیل گریه نوزاد اهمیت خاصی دارد ولی ضروری است تا راه های قطع گریه نوزادان را هم بلد باشید.

راه اول تسکین گریه نوزاد: چیزی برای مکیدن به نوزادتان بدهید

مکیدن ضربان قلب کودک را به حالت نرمال می رساند، ماهیچه های منقبض شده معده را شل می نماید و احساس آرامش را به او القا می نماید. بیشتر نوزادان در این شرایط انگشت شان را می مکند اما پستانک هم راه چاره مناسبی است.

راه دوم تسکین گریه نوزاد: نوزادتان را گرم نگه دارید

نوزادان دوست دارند مانند شرایط رحم مادر، احساس گرما و امنیت داشته باشند. گاهی به دلیل احساس ناامنی یا سرما گریه می نمایند. کافی است او را در پتو بپیچید و در آغوش بگیرید.

راه سوم تسکین گریه نوزاد: برای نوزادتان موسیقی پخش کنید

لالایی و موسیقی های ملایم به نوزادتان آرامش می دهد. برایش موسیقی پخش کنید، آواز بخوانید، برقصید. تمام این موارد به نوزادتان را آرام نموده و خوابی آرام برایش به همراه خواهد داشت.

راه چهارم تسکین گریه نوزاد: صدای سفید برای نوزادان آرامش بخش است

صدای سفید (white noise) اصطلاحی است که برای صداهای مشابه صدای رحم مادر استفاده می گردد. صدای جاروبرقی، ماشین لباس شویی، فن حمام، بارش شدید باران یا حتی سشوار، مانند صداهایی هستند که نوزاد در رحم مادر می شنید به همین خاطر هنگام بی قراری نوزادان این صداها گریه های او را کم می نمایند.

راه پنجم تسکین گریه نوزاد: هوای تازه نوزادتان را آرام می نماید

گاهی اوقات بردن نوزاد به حیاط خانه یا حتی جلوی در، باعث قطع گریه او می گردد. هوای تازه بیرون، نگاه کردن به آسمان و تماشا درختان و شنیدن صدای پرندگان مسبب آرامش نوزاد است.

راه ششم تسکین گریه نوزاد: نوزادتان را به حمام آب گرم ببرید

آب گرم و حمام کردن نوزاد نه تنها بزرگترها بله نوزادان را هم آرام می نماید و سبب قطع گریه نوزاد می گردد. می توانید او را در وان بگذارید یا در آغوش بگیرید و با هم زیر دوش آب گرم بروید تا حس امنیت بیشتری به نوزاد منتقل گردد.

راه هفتم تسکین گریه نوزاد: نوزادان حرکت را دوست دارند

کافی است هنگام گریه، کمی نوزادتان را تکان دهید. از گهواره یا صندلی های چرخان بهره ببرید. یا نوزاد را داخل کالسکه و ماشین بگذارید و حرکت دهید. این حرکت های آرام باعث آرامش نوزاد می گردد.

فقط حواس تان باشد که نباید نوزاد را تکان های شدید دهید. تکان های شدید سبب آسیب مغزی و حتی گاهی مرگ آنها می گردد.

راه هشتم تسکین گریه نوزاد: از ماساژ برای آرام کردن گریه نوزاد بهره ببرید

بیشتر نوزادان دوست دارند لمس شوند، بنابراین ممکن است ماساژ راهی برای آرام کردن شان باشد. ماساژ حتی برای کاهش درد کولیک هم موثر هستند. حرکات را آهسته انجام دهید. روش های مختلفی برای ماساژ نوزادان وجود دارد. آنها را در اینترنت سرچ کنید و اجرا کنید.

چگونه در حین کودک داری، مادر و پدر می توانند استراحت نمایند؟

گاهی گریه نوزادان به دلیل احساس استرس و ناراحتی والدین است. آن ها به خوبی نگرانی های والدین شان را درک می نمایند. یادتان نرود در بیشتر موارد گریه های نوزادان کاملا نرمال است. پس احساس گناه نداشته باشید و خودتان را سرزنش نکنید. هر چه شما صبورتر و آرام تر باشید، نوزادتان آرام تر خواهد بود. برای این که به آرامش خودتان و نوزادتان یاری کنید می توانید راه های زیر را هم امتحان کنید.

  • تغذیه خوب و کافی داشته باشید.
  • ورزش، مدیتیشن و یوگا به آرامش تان یاری می نماید.
  • گاهی نوزاد را در مکانی امن قرار دهید و بگذارید مدتی گریه کند. به خودتان یادآوری کنید که گریه کردن به خودی خود به کودک شما آسیب نمی رساند. او فقط ممکن است احتیاج به آزادی داشته باشد.
  • با یک دوست یا اقوام معتمد تماس بگیرید و از او مشاوره بخواهید.
  • نگهداری نوزاد را برای مدت کوتاهی به کسی که به او اعتماد دارید واگذار کنید.
  • نفس عمیق بکشید و برای خودتان تکرار کنید که نوزاد من این مرحله را طی می نماید.
  • هر کاری که ضروری است انجام دهید، اما به هیچ وجه با تکان دادن شدید نوزاد ناامیدی خود را از قطع گریه نوزاد ابراز نکنید. چون با این کار فقط به او صدمه خواهید زد.

در پی دلایل گریه نوزاد باشید

گریه بخشی مهمی از زندگی نوزادان است. به طور میانه ، نوزادان هر روز حدود دو ساعت گریه می نمایند. گاهی این گریه ها طولانی و حتی بلندتر از حد معمول می گردد. گریه های نوزادان تا حدود شش هفتگی تقریبا به سه ساعت در روز می رسد ولی بعدها اندازه آن به یک ساعت در روز کاهش می یابد.

اما گریه نوزاد دلایل خاصی دارد. نوزاد با گریه کردن با اطراف ارتباط برقرار می نماید و درخواست های خود را مطرح می نماید. او نمی تواند با کلمات احتیاجهایش را مطرح کند پس، آسان ترین راه را انتخاب و گریه می نماید.

شما به عنوان والدین او موظف هستید از روی گریه هایش، احتیاجها و درخواست های او را بفهمید. نوزادان بسیار ناتوان و به شما وابسته هستند پس زبان آنها را یاد بگیرید تا بتوانید آرامش به آنها هدیه کنید.

منبع: کتاب کاله

به "با دلایل گریه نوزاد و راه های رمزگشایی کردنش آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با دلایل گریه نوزاد و راه های رمزگشایی کردنش آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید